Header Header Header Header Header Header Header Header Header Header Header

Coaching

Inzicht in eingen vermogen en aanleren van nieuwe vaardigheden

Een coach is een gesprekspartner, klankbord, begeleider, en vertrouwenspersoon van mensen die hun persoonlijk functioneren op zowel persoonlijk als zakelijk vlak willen verbeteren en versterken. Een coach helpt de cliënt er achter te komen wat deze wil veranderen en blijft bij zijn cliënt om deze te helpen nieuwe vaardigheden te leren, veranderingen door te voeren en de gestelde doelen te bereiken.

Eigenschappen van een coach zijn: geduld, goed kunnen luisteren objectiviteit, behulpzaamheid, opmerkzaamheid, inlevingsvermogen en aandacht kunnen geven.

Wanneer heeft iemand een coach nodig?

Individuele coaching
Individuele coaching draagt bij aan de productiviteit, de moraal, motivatie, en vermindert het verloop van medewerkers omdat deze zich gewaardeerd en betrokken voelen bij de organisatie. De medewerker is bereid mee te denken bij het verbeteren van diensten en wil zich extra inspannen voor de organisatie.

Het helpt medewerkers die met vragen zitten die het dagelijks functioneren verstoren en waar ze zelf geen antwoorden op kunnen vinden. Men krijgt inzichten en overzicht waardoor er gewerkt kan worden aan het veranderen van opvattingen en denkwijzen die belemmerend werken en er wordt met nieuw en effectief gedrag geoefend. Eerdere ervaringen en inzichten worden vertaald in concrete acties. Hierdoor krijgt een individu een andere kijk op dagelijks functioneren.

Individuele coachtrajecten kunnen onder meer gericht zijn op:
Aanleren van specifieke vaardigheden, begeleiding van medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling, versterken van relaties, omgaan met conflicten,
Voorkomen of begeleiden bij psychosociale problemen, ziekten, verbeteren van inzicht op het dagelijks leven, verbeteren van kwaliteit van het dagelijks leven.


Meer weten:
Neem contact op met Zorg en Welzijn Bureau EigenWeg op 06 10 87 84 93 of 020 846 50 85.
Of vul het aanmeldingsformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.